vrijdag 8 mei 2009

Uitgevlogen

Het nest is leeg. Drie nog wat onzekere mereltjes "scharrelen"rond in onze tuin. Moeder (of is het vader?) merel kijkt vanaf de schutting nauwlettend toe. Het gaat goed met ze. Fladderend en huppend vinden ze hun weg. Sinds gisteren zie ik ze minder. Zou het fladderen nu werkelijk vliegen zijn geworden? En waar blijft moeder/vader nu? Je kinderen uitgevlogen. Letterlijk en figuurlijk. Gelukkig duurt dat nog wel een poosje bij ons gezin. Hoewel de brochures van diverse HBO opleidingen gisteren op tafel werden gelegd door Amber. SLIK. Tja, nog 2 jaartjes en dan gaat ze studeren! HO. Zo snel zou het toch niet gaan? Waarom duurde die periode van eindeloze potjestrainingen en zwemlessen zo lang? En waarom lijkt deze periode voorbij te vliegen? Over 2 jaar gaat Joost naar het voortgezet onderwijs en Amber naar Hoger beroepsonderwijs. Maar ze blijven nog maar lekker thuis wonen. Gewoon in ons nest blijven. Af en toe rondfladderen mag, maar wegvliegen zie ik nog lang niet zitten. We kunnen natuurlijk ook Joost zijn toekomst visie opvolgen:"Als ik 18 word, dan gaan jullie het huis uit en blijf ik hier wonen. Jullie zoeken maar een caravan of zo!" En daar kun je het dan mee doen.

1 opmerking:

  1. Hoi Barbara en Joost natuurlijk!
    hmmmmm, die caravan, dat komt me bekend voor ...
    Yvar en Iljen blijven hier ook wonen, wij mogen inderdaad ook in een caravan, maar wij hebben dan nog het geluk dat we van de heren gewoon in deze tuin mogen blijven staan!
    'Ja, wel op het parkeerplaatsje, hoor mam,' aldus Yvar, 'want dan zit er een dikke heg tussen ons in en kan je niet zien dat we lekker chips zitten te eten!'
    'k Ben toch benieuwd wie tegen die tijd de boodschappen doet?
    Liefs, Heleen

    BeantwoordenVerwijderen